Translate

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

Συνταγη απο MatzosBakery
ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
κρυσταλλική ζάχαρη 100γρ
νερό 50γρ
βατόμουρα 200γρ
4 ασπραδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας λικέρ κεράσι Maraschino
ζάχαρη αχνη για πασπαλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Θερμοκρασια φουρνου 180β
Βούτυρο στα φορμάκια και τα περιχυνουμε με ζαχαρη κρυσταλικη.
Βαζουμε την ζαχαρη με το νερο σε κατσαρολακι να βραση και
μολις βραση το κρυωνουμε αμεσως, ανακατευοντας για 10λ.
Στο μπλεντερ λιωνουμε τα βατομουρα, τα βαζουμε σε ενα
μπολακι, προσθετουμε το σιροπι που βρασαμε και ανακατευουμε.
Χτυπαμε τα ασπραδια με μια πρεζα αλατι να γινουν μαρεγκα.
Ενωνουμε το μιγμα με την μαρεγκα και βαζουμε 2 κουταλιες
βουτυρο κρυο και ανακατευουμε. Βαζουμε απο το μιγμα στα
φορμακια μια κουταλια, προσθετουμε μια κουταλια βατομουρα
ξανα μια κουταλια απο το μιγμα μας ετσι ωστε να παρει απο δυο
στρωσεις. Ψηνουμε στους 180β για 12λ. Σερβιρετε αφου τα
πασπαλισετε με αχνη ζαχαρη.
Καλη σας επιτυχια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου